2016-08-30 218 浏览
系呢头附近开左好多食店, 甜品舖亦有几间选择, 呢间外型咁优雅既甜品店, 似走法式女生路线, 系水晶灯底下食甜品, 会唔会更好味D呢?甜品选择都唔少, 有窝夫, 厚多士, 绿茶, 法式蛋糕及饮品类, 今次试左呢2款 :友人系朱古力控, 见有呢款特浓朱古力慕丝 ($52), 当然发出心心眼, 卖相唔错, 顶层系朱古力雪糕球, 味几浓, 底层系朱古力慕丝, 质感香滑, 配以绵花糖一齐食, 双重口感~另一款系香蕉吐司配雪糕($58), 可自选雪糕味, 我选左云呢拿; 吐司已切成一粒粒, 方便进食, 只需用叉吉片香蕉及点少少雪糕及朱古力酱一齐放入口就可以, 岩晒我呢D懒人食! 多士粒好香脆, 份量足够二人分享, 食晒岩岩好~此店收加一服务费, 可向店员要求暖水中和甜味, 听住店内播放流行曲, 感觉都唔错!

特浓朱古力慕丝
香蕉吐司配雪糕