2024-07-04 108 浏览
另一半最着重就系气氛同埋环境,所以有时揾餐厅去庆祝都有啲头痕,有朋友介绍我呢一间位于诺士佛台嘅酒吧餐厅,有晒情调,食物质素极高,仲要标明用新鲜海产!煮食方面一人一款,但系都有分享黎食:鲜拆龙虾阔条面、炭烧澳洲M5和牛西冷。意粉真系非常之有气势,为咗确保龙虾嘅新鲜,餐厅更加会放喺顾客面前俾你影吓相,而讲到味道,加入咗蕃茄仔嘅蕃茄,同样食到龙虾嘅鲜甜!西冷叫咗五成熟,时间上嘅拿捏都非常唔错,表面微微焦香,内里有薄薄的脂肪包裹嫩肉,肉质香嫩。最后嚟到今晚嘅重头戏,当然唔少得一个招牌My sign 星座蛋糕,朱古力加上杂莓,表面以星空作为设计,配合整个餐厅嘅主题,食落去慕丝好滑唔会太甜,加上莓果嘅中和,以及烟花嘅点缀,真系又靓又好食!

煮食方面一人一款,但系都有分享黎食:
鲜拆龙虾阔条面、炭烧澳洲M5和牛西冷