餐厅: 沙拉姆咖喱屋
资讯:

2017-08-16 121 浏览
想食重口味嘢就好似月经咁,每个月总系想食一两次谂起油麻地小街内有一间一直只系路过而没有入内尝试嘅咖哩,咁谂起就去左啦果时正值午饭时段,入内已有数枱客人,环境干净企理,座位亦够宽阔系冷气有点儿不足,可能位子偏后餐牌,餐具放置非常整齐谂唔到食咩嘅话,头一拧就见到厨师推荐,样样都好吸引不过一条友食饭叫得太多会呕,咁店员见我咁犹豫就帮我揭左去咖哩果页介绍,话晒系佢地招牌野最后点左个烧羊肉咖哩同埋印度洋葱烤饼饮品LIST毫不犹豫点左自己喜好嘅sweet lassi等食期间,送左份印度脆饼,配有薄荷香草汁拎上手时仲有微烫手嘅热度,食落香脆惹味咖哩同烤饼一并到来烧羊肉咖哩浓郁嘅咖哩上有一点姜丝,香葱,芫茜等配料增添卖相之余亦更突出咖哩香味个人喜好嘅关系,羊肉虽不像我所想咁有阵阵膻味,但肉质颇嫩,搭配正宗印度咖哩同薯仔,非常出色印度洋葱烤饼添加左洋葱嘅饼香口非常,食落软熟有咬口,而沾上咖哩嘅烤饼更系提升左数个层次,识食一定系衬块饼仲系热气腾腾时摆晒入口甜乳酪味道丰富浓郁,跟平常于印度餐厅饮到嘅乳酪差不多,但甜味略嫌有点过重整顿饭份量十足,环境良好数位印度籍店员(定唔知老板)年轻靓仔,友善礼貌,值得再来
想食重口味嘢就好似月经咁,每个月总系想食一两次

系冷气有点儿不足,可能位子偏后

餐牌,餐具放置非常整齐
谂唔到食咩嘅话,头一拧就见到厨师推荐,样样都好吸引

最后点左个烧羊肉咖哩同埋印度洋葱烤饼

饮品LIST
毫不犹豫点左自己喜好嘅sweet lassi
等食期间,送左份印度脆饼,配有薄荷香草汁
拎上手时仲有微烫手嘅热度,食落香脆惹味

咖哩同烤饼一并到来

烧羊肉咖哩

浓郁嘅咖哩上有一点姜丝,香葱,芫茜等配料
增添卖相之余亦更突出咖哩香味
个人喜好嘅关系,羊肉虽不像我所想咁有阵阵膻味,但肉质颇嫩,
搭配正宗印度咖哩同薯仔,非常出色

印度洋葱烤饼

添加左洋葱嘅饼香口非常,食落软熟有咬口,
而沾上咖哩嘅烤饼更系提升左数个层次,
识食一定系衬块饼仲系热气腾腾时摆晒入口
甜乳酪

甜乳酪

整顿饭份量十足,环境良好
数位印度籍店员(定唔知老板)年轻靓仔,友善礼貌,值得再来
2017-08-11