2022-10-30 2437 浏览
丽姐厨房👩🏻‍🍳 终于去到探丽姐啦😚 难得呢晚大家都想食清淡D,啱晒!即兴无订位,唯有walk in 上去等。好彩好快就有枱了😊 可能时候都不早了~坐低叫了壸菊花茶润一润燥先~之后叔叔推介了今晚menu无嘅:咖喱薯仔豆腐煲😍 薯仔&豆腐都系favour, 当然要试试🤤🤤有人戒紧淀粉质,所以呢晚唔叫饭了。亦都好彩因为咁,我哋可以试多几款菜式。因为见到碟饭原来系大大碟的😵 两个人食完碟饭都应该饱了🙈 一班人来的话必点😎 好抵食哟香煎莲藕饼呢个系丽姐其中一个招牌𩠌👍🏻 果然名不虚传!口感好丰富,好多料,煎得好香口,好食😋金银蛋浸菜心金银蛋个芡汁做得好滑,清清的好健康烧汁脆鳝有人挣扎咗好耐,最后拣咗呢个烧汁脆鳝。其实系用冬菇做嘅~ 个表皮炸粉仿鳝鱼皮,真系做到小小脆,好得意。大家想食素真系要来,太多款式了。我都仲有好多菜式未试,要再来☺️
丽姐厨房👩🏻‍🍳

终于去到探丽姐啦😚 难得呢晚大家都想食清淡D,啱晒!

坐低叫了壸菊花茶润一润燥先~
之后叔叔推介了今晚menu无嘅:

香煎莲藕饼
呢个系丽姐其中一个招牌𩠌👍🏻
果然名不虚传!口感好丰富,好多料,煎得好香口,好食😋

金银蛋浸菜心
金银蛋个芡汁做得好滑,清清的好健康

烧汁脆鳝
大家想食素真系要来,太多款式了。
我都仲有好多菜式未试,要再来☺️