2017-08-13 306 浏览
夜晚食完饭行一阵 例牌会去食糖水 今次就去咗淘大商场呢间糖水舖食嘢 见佢附近都有一间糖水舖 咁两间都攞定飞先 跟住呢间话小人就好快 又帮我地落住order先 所以就拣咗呢间大概等左10分钟就有位 座位有啲迫 不过都可以倾到计嘅 见呢个有啲特别就谂住试吓 出边系朱古力糯米包住麦提沙 都几特别嘅 不过味道就冇乜特别 试一次OK本身叫咗杂果凉粉(芒果底) 不过佢比错左杂果西米露 同佢讲返 服务员都好有礼貌讲返句唔好意思 加返个凉粉俾我 凉粉够大碗生果都好多 可能有埋西米露我真系觉得好好食朋友叫咗个绿茶三重奏 绿茶雪糕加埋个心太软 一冷一热好好味 加埋红豆仲正本身唔钟意食小丸子 所以唔知道加埋系咩味 不过应该都唔错嘅埋单𠮶阵 个店员仲系咁同我地讲唔好意思 因为落错order 真系好有礼貌第时经过都会再帮衬

大概等左10分钟就有位 座位有啲迫 不过都可以倾到计嘅
麦提沙糯米糍