2019-03-17
放工同朋友相约喺屋企附近觅食,发现左呢间新开嘅日本居酒屋, 其实佢位于深水埗同长沙湾之间, 我自己就觉得长沙湾站行过去方便啲la , 里里外外都非常日本风,未入都已经俾佢吸引。七点半入去,唔算特别多人,成个环境好精美同干净,真系好似去咗日本。食物全部都好靓,仲要比想像中大份,忍唔住影咗好多靓相。特别要提下,我地特登试左平时冇见过嘅鳗鱼pancake,同员工推荐既豚肉荔枝串烧同芝士玉子烧,真系值得一试!鳗鱼pancake听落去好似好奇怪,但食落去系估唔到咁夹。豚肉荔枝串,啱啱烧起,热辣辣放入口,咬落去荔枝嘅果汁会爆出来。钟意芝士嘅一定要嗌芝士玉子烧,一路食都有芝士拔丝嘅效果!甜甜地,好好味。另外有叫 鲷鱼龙汤石头锅稻庭乌冬、 六本木秘制牛骨肉、 香芒软壳蟹卷、 矶烧日式鱼, 其实全部都好出色!! 值得一赞系,老板好细心,见到我哋头发飞下飞下,即刻主动提供头发用嘅橡筋俾我哋,好warm!
食物全部都好靓,仲要比想像中大份,忍唔住影咗好多靓相。
鳗鱼pancake听落去好似好奇怪,但食落去系估唔到咁夹。