2021-06-03
今日屎忽痕,突然想食泰国嘢,经朋友介绍下,就黎到尖沙咀嘅一间泰国餐厅地点好方便!仲要就近地铁站,行两步就到食物种类同一般餐厅冇异,应有嘅都有,但选择睇落就唔少,剩系咖哩都好多选择,最后叫左泰式虾炒金边粉,烧猪颈肉,仲有个面包焗咖哩软壳蟹,全部卖相好靓!2杯芒果沙冰都唔会觉得太甜,呢个天气饮真系透心凉面包松软易入口,咖哩唔会好辣但好香,软壳蟹炸得金黄香脆唯一美中不足系金边粉嘅味道略淡,但加上炒蟹、芽菜等配料都弥补左少少不足烧猪颈肉份量都几多,配上泰式辣酱真系食到停唔到,肉质爽口弹牙,外皮又烧到脆脆地最后当然唔少得甜品!服务员好好,主动话帮我地后上。甜品就叫左芒果糯米饭,糯米饭暖暖地粘口感适中,配埋鲜甜嘅芒果一流~整体都相当唔错,希望下次黎可以坐到窗边位就更好啦~餐厅位于八楼,感觉望出去可以欣赏尖沙咀既夜色
地点好方便!仲要就近地铁站,行两步就到
2杯芒果沙冰都唔会觉得太甜,呢个天气饮真系透心凉
面包松软易入口,咖哩唔会好辣但好香,软壳蟹炸得金黄香脆