2023-03-30
次次出街都话要揾间茶餐厅食下午茶,但系总系冇一次实行倒🥹吾系时间问题就系因为lunch 食太饱🥲呢日终于决心咁去左呢间系湾仔次次经过都比佢啲面包,蛋糕蛋挞吸引既茶餐厅食个下午茶😶🌫️.👁🗨 咖央西多士配红豆冰(7.5/10)💲52.➰呢度有咖央,朱古力或者比较传统常见既花生酱西多士拣,我就叫左个比较少食既咖央配搭,西多士卖相都几吸引,炸到金黄色,虽然冇炼奶,得牛油同埋糖浆,但系都依然好食,咖央味几香浓,食落冇花生酱咁腻,整体又吾会话好甜,几有惊喜😂红豆冰就冇咩大特别,红豆算多,甜度都适中🤓.👁🗨 香煎鸡扒公仔面、呑拿鱼奄列(7/10) 💲50+8.➰呢个系常餐离既,鸡扒煎得香脆,吾会话好油,如果想要奄列就要加$8🥲系火腿奄列同呑拿鱼奄列两者中,拣左后者,相对少见有啲特式😇呑拿鱼带点点甜味,同鸡蛋配搭吾会奇怪,公仔面就比较淡味,不过不失😬常餐包左杯野饮,叫左冻奶茶,饮落几香浓,滑身.👁🗨蛋挞(7/10)💲10.➰冇预期中既出色🥹蛋香做得吾错,食落松脆,但系个人略嫌酥皮既味道整得一般同埋比较厚身😬.🔛 整体评分(7/10)
👁🗨 咖央西多士配红豆冰(7.5/10)💲52
👁🗨 香煎鸡扒公仔面、呑拿鱼奄列(7/10) 💲50+8
👁🗨蛋挞(7/10)💲10
🔛 整体评分(7/10)