2020-11-15
疫情下,个个香港人都好挂住有得去旅行既时光,大家都会去下日式百货如Donki,又或者食下异国菜去「离开香港」。礼拜六既时候我都好多时会帮衬程班长,大家记得礼拜日唔好去呀,佢礼拜日都会放假,如果大家去左就摸门钉喇。大家如果想晚饭时间去,大约五点几六点几去到,就差唔多,否则如果晏左一转既话就要等位喇。一入到去,就有职员安排座位同帮手量体温,亦有Handrub提供。 座位都会隔一张隔离座位,枱面上都有枝Handrub,都几贴心。另外,我仲发现佢收钱个人同送餐个人分开嫁!劲细心,满足到我对卫生既高要求。佢既menu有好多野都好吸引,我地试左佢既牛肉面,牛肉面份量适中,但依然未够饱,然后再追加左饺子同担仔面。程班长出餐好快,基本上依头叫完,果头就已经出左餐。佢既牛肉面好好食,汤头同台湾既味道一模一样,啲面面质好正,扁扁地阔身咁几好食。但佢份量不算好多,可以再食下其他小食。食完再去追加饺子同担仔面。饺子全部都好大只,系蒸饺子,似系handmade,都几好食。担仔面好香猪油味,但我略嫌佢配菜比较寡,可能我唔钟意食芽菜,觉得多番啲葱花好味啲。不过整体黎讲都好好食。饮品方面,我觉得佢既冷泡茶味道比较清,
程班长出餐好快,基本上依头叫完,果头就已经出左餐。
饮品方面,我觉得佢既冷泡茶味道比较清,食完主食饮系几解油腻。
整体黎讲,程班长真系好好食,当思念台湾时,就可以去食下~如果一个人食,食便当会饱啲~