2018-11-05 235 浏览
天气开始凉,又系入秋季节,最好梗系食啲暖胃嘢,尤其是海鲜,咁如果要食得健康,就一定要拣蒸气火锅,今晚试左一间系太子新开无耐的「伦住蒸伦哥私房菜」,食完到而家谂番都𠻹𠻹脷佢位置方便,系太子地铁站行过来唔使二分钟,认真就脚环境方面就光猛企理,招呼方面就非常好,有礼貌得来做嘢又爽手,全程招呼周到二百元左右就食到多款时令海鲜,如果唔系薄利多销又点可以做到咁平炉具器皿干干净净,令熠熠,细微嘅地方都做得咁仔细,唔怪得未够七点就已经咁多客人头盘前菜先来花胶鲍鱼,前菜都咁名贵,真系睇见都开心,只鲍鱼仲要唔系细只架,每位客人仲有炖汤一份,晚晚不同大大只蛏子王,生猛海虾,无花无假,货真价实,蛏子皇鲜甜味美,海虾爽口弹牙跟住大大片龙趸鱼片,黑松露豆腐,呢个配搭简直系完美的组合,冇得输再来蒜蓉蒸生蚝,大大只,胀卜卜,蒸完都冇缩水,入口鲜甜美味又多汁,正到吖中段时间来个南瓜蔬菜类,配搭十分合时,食得更加健康,仲有甜甜紫薯,均衡饮食法则重头戏生猛龙虾出场,唔系讲笑,仲系扎扎跳架,睇住佢慢慢变为深红色,真系口水都流晒每人起码有半只,马上起咗条龙虾肉放入口,呢啲咪人生啰,呢啲咪享受啰仲有呢只花蟹,我哋拣咗姜葱蒸,胜在

佢位置方便,系太子地铁站行过来唔使二分钟,认真就脚

仲有呢只花蟹,我哋拣咗姜葱蒸,胜在原汁原味,海鲜嘅嘢,新鲜就梗系咁正啦
当我饱到上心口嘅时候,原来仲有八宝蒸饭,香喷喷,忍唔住又再食多两碗,加埋个沙嗲酱肠粉,今次真系饱到上喉咙啶
最完美就系冰粉做甜品,呢次真系要俾个服字佢哋,咁嘅价钱有咁嘅质素和咁嘅享受,冇得输

仲有个个服务人员都服侍周到,非常客气,眼见佢哋成晚做到团团转,一样面带笑容,呢啲咪香港精神啰,掂呀