2015-04-05
行完PMQ 想坐低食个tea. 走左入呢间SHOWCASE cafe 食啲野饮杯, high 个tea 扮下有生活品味啦。 环境黎讲,呢度的确好靓,室外area 好靓有feel. 天花铺左假树叶,有吊扇吹住好舒服。 四座卡位一边系两张雀笼造型既高凳,一边系一张非常阔落既梳化。两张凳都好软好舒服,但高度就差啲。高个两张凳太高,梳化又太矮,倾计同食野都好辛苦,坐得耐腰有啲唔舒服,尤其凳太软。食物黎讲,叫左一个tea set 同一份花生酱pancake, ,total 6杯野饮。个tea set就几好食既,但唔系特别出色。一个三层既甜品塔,有4款甜品,一份ham and cheese pancake, 一份油醋沙律。个花生酱pancake 伴云呢拿雪糕好好食,唔算太甜 ,花生酱份量同稀稠度刚刚好。饮品黎讲,我地成枱叫左iced coffee 同iced chocolate. Coffee个样好靓,但非常非常甜!太多糖水好难饮。Chocolate 就一啲都唔甜,好香浓朱古力味。我自己唔中意饮甜野所以杯朱古力我好中意。但系...价钱真系好贵,400几蚊,而且我觉得贵得唔值。
但系...价钱真系好贵,400几蚊,而且我觉得贵得唔值。