2022-10-31 706 浏览
早两个星期要去深水埗买野,谂住揾间cafe食tea🍰最后拣左呢间,估唔到佢有应节加左好多万圣节🎃装饰~我地平日差唔多5点左右先去到,所以唔多人可以慢慢打卡❤️#缤纷杂果树头面包 $118呢个真系有惊喜😍首先佢加左万圣节🎃嘅元素去点缀,卖相已经好正👍🏻树头面包焗到好香,外面有层微脆嘅焦糖,内𥚃软熟有蛋香,好好食🤤加上好多杂果🍓一定唔会食到腻~唯一挑剔就系我唔太钟意无花果嘅味道,所以个无花果雪糕球就唔啱我口味🤣#心太软配香桃乌龙意式雪糕 $55佢嘅心太软系我钟意果种😍外面焗得脆,有少少似曲奇饼🍪口感,入面系暖笠笠嘅浓郁朱古力浆🍫雪糕有甜甜嘅桃味亦都有轻微嘅茶味,好好味啊😋牛油果🥑开心果奶昔开心果味好出👍🏻牛油果味就唔太饮得到🤣偏淡味唔会甜,系健康之选💪🏻面头有啲脆米增加口感~整体来讲好有印象嘅cafe❤️一定会再去!*・゜゚・*:.。.☻.。.:*・☆・*:.。. ☻.。.:*・゜゚・*😋#kellydiscovery_food 🫶🏻#kd_food_ssp🫶🏻 #kd_food_深水埗#LoopKulture #打卡cafe #深水埗cafe #深水埗餐厅 #万圣节 #万圣节餐 #万圣节甜品

我地平日差唔多5点左右先去到,所以唔多人可以慢慢打卡❤️

#缤纷杂果树头面包 $118

#心太软配香桃乌龙意式雪糕 $55

牛油果🥑开心果奶昔

整体来讲好有印象嘅cafe❤️一定会再去!

😋#kellydiscovery_food
🫶🏻#kd_food_ssp