2018-12-10
听身边好多朋友都提过 华嫂 呢两个字,虽则都知有几间分店,但就系想试试最元老既元朗店,今日终于有机会黎食。我谂都无谂过,元朗店竟然会系个停车场附近,如果唔系熟人带路,我谂都几难揾到。我去到既时候时间系1655hrs 左右,唔需要排队,但听朋友讲华嫂每日都要排队,原来系因为佢地就黎闩门,仲要我地系岩岩last order,真系好好彩!咁我地好快睇完餐牌后,就点左以下几款野食:芝士咸牛肉蛋猪仔包呢个包真系超级有惊喜,卖相虽然唔太吸引,但食落口味道好正,芝士加咸牛肉都唔会太咸,味道岩岩好,岩晒我呢d 钟意食芝士又惊太咸既人。招牌菠萝包菠萝包入面夹左牛油,蛋,同蕃茄,原本以为食两个包会好济,但蕃茄既味道令到个菠萝包好fresh,好开胃, 食落唔觉好顶肚,感觉似食极三文治。蕃茄猪扒通粉呢个我个人觉得比较普通,系蕃茄汤好浓冻奶茶算系中上
咁我地好快睇完餐牌后,就点左以下几款野食:
芝士咸牛肉蛋猪仔包
招牌菠萝包
蕃茄猪扒通粉
呢个我个人觉得比较普通,系蕃茄汤好浓
冻奶茶
算系中上