2021-05-07
友人补祝我嘅生日饭,相约左依间,原来大家都系第一次食。不过位置就唔近MTR,好彩等巴士途中俾我地发现有架小巴可以直到,唔驶怕站站停有排先到。Menu上有Dinner Set,虽然包soup, Appetizers, Main course 同Dessert,但系款式唔太吸引,所以我地决定单叫。Oyster $198 (Half dozen)真系要赞下依个生蚝,只只鲜甜唔腥,有蚝味,饮埋d蚝水仲正。有3个酱汁俾我地点~Lobster Bisque龙虾汤$68汤里有几粒龙虾,好香浓French Edible Crab Risotto 法国面包蟹烩意大利饭$248我当初以为系成只面包蟹盖俾埋 (毕竟面包蟹最好食系个蟹盖),点知见到都谂住中伏。不过食落系好好食嫁,个三角型以为普通饼干,点知系好浓嘅芝士脆饼,忍唔住食晒成块。意大利饭有好重嘅蟹creamy,食落又唔会太漏,虽然冇蟹盖但都有蟹脚,我好满意依个饭。Roasted Spanish Suckling Pig 传统西班牙烤乳猪 $298睇相以为份量好少,点知食落其实好够。烤乳猪个皮唔似我地广东咁脆卜卜,系有点韧嘅,不过系正常。乳猪 里面D肉
Oyster $198 (Half dozen)
真系要赞下依个生蚝,只只鲜甜唔腥,有蚝味,饮埋d蚝水仲正。
有3个酱汁俾我地点~ Lobster Bisque龙虾汤$68
汤里有几粒龙虾,好香浓 French Edible Crab Risotto 法国面包蟹烩意大利饭$248
意大利饭有好重嘅蟹creamy,食落又唔会太漏,虽然冇蟹盖但都有蟹脚,我好满意依个饭。 Roasted Spanish Suckling Pig 传统西班牙烤乳猪 $298
睇相以为份量好少,点知食落其实好够。
烤乳猪个皮唔似我地广东咁脆卜卜,系有点韧嘅,不过系正常。
乳猪 里面D肉唔嚡,都算几滑,配埋西式酱汁更惹味。 依个叫Girl's Generation $68
我一心以为杯野会好all pink,点知个杯咁搅鬼,真系好过瘾。 最后order 个Chocolate Molten Cake with Vanilla Cream 朱古力心太软配云呢拿雪糕 $68
可能友人order时话生日只,所以特别写左个生日朱古力俾我,谢谢友人~
虽则地点有点唔方便而且价格上偏贵,但系食物质素系唔错的,而且星期五晚市差不多全满,所以我谂应该系质素好吸引好多人黎食~