2017-11-07 890 浏览
炒鱿鱼后就开始周围去见客人交待工作,于是就去土瓜湾了,我从来都唔熟呢头地方,对我来说揾食好艰难,前往工作途中见到呢间餐厅,我曾经在坚尼地城多次帮衬,质素心里有数,所以做完野行几条街都回来食晏。一到门口,咦,原来是开放式餐厅,望望门口的大餐牌,再望望出面的下雨天,就不作他选了,再睇真,原来是排队购票,叫了烧汁牛肉定食,自己取餐,唉,见到纸碗纸碟已唔开胃,忌帘汤不过不失,牛肉真系唔太得,样貌似廉价雪藏肥牛,成品却连吉野家也比它好(真心认为吉野家几好味),没有肉味都预咗,最惨系有筋𡁻唔开,加埋碗饭好痴住个纸碗,成件事令人好灰,于是我就做了大嘥鬼,食唔晒。正面啲谂,唔关食物事嘅,系我被人炒鱿鱼心情唔好啫。
正面啲谂,唔关食物事嘅,系我被人炒鱿鱼心情唔好啫。