2021-04-07 1147 浏览
假期揸车入锦田行下,路经呢间茶座,隔离条友话呢间好出名,我即刻查下openrice, 老友!得三个食评㖞!不过因为有自家泊车位,所以胆粗粗入嚟试下。有室内室外座位任君选择,枱枱凳凳都好原始果d 旧旧地嘅凑凑埋埋咁lor, 室外就好似俾d 树围住食嘢嘅茶座feel 咁lor, 见到墙上面d 相同告示牌,似系电单车友落脚地咁。餐牌就茶餐厅嘅都有,每款食物都有相,我钟意。买嘢食要自己去收银到买,饮品即整即自己拎埋位,食物就佢送去你张枱。咁第一次嚟紧系点「热卖中」嘅鸡髀饭,饭可选黄姜饭,辣度有大中小。另外又点咗两个蛋肠猪排同蛋肠鸡翼公仔面。食物上枱份量ok wor, 有睇头,我个鸡髀饭超正,鸡髀肉嫩多汁,个黄姜饭都好好食,赞!
2021-04-05
午餐