2023-05-18 53 浏览
好少上楼上cafe 食嘢,今日在油麻地附近,想揾地方食个early dinner 。在openrice search 到呢度。见啲set 都唔贵,睇相又唔错。一心系食$368二人set ,一去到就锁定目标。前菜拣咗凯撒沙律 +$8虎虾蒜辣炒天使面+$25德国肠拼盘 +$30两个都饮薄荷咖啡,一个要奶一个走奶😆。我一心以为沙律系细细碟,点知原来系同主菜一样咁大。仲要𠮶个香肠拼盘,四个人食都得,劲多。所有嘢上枱之后觉得两个人冇可能食得晒。估唔到呢间楼上cafe 煮得啲嘢咁好食,成日都以为呢啲地方饮嘢为主,嘢食一般般,今次改变左我嘅想法。大虾意粉劲好食😋软硬煮得刚刚好。德国肠拼盘同我平时去德国餐厅食三旧水的一样质素。沙律菜新鲜而且是芝士片不是芝士粉,绝对不是茶餐厅类别的凯撒沙律,而且沙律汁不会太多,我最怕啲沙律太多酱。因为啲嘢食质素几好,食吓食吓竟然清咗,饮品都好饮,呢间cafe 食得过。开头上去冇咩人,7点过后就不停有人入嚟,原来都几旺。唯一缺点sofa有点残。食物真心有质素,CP值高。总结:食得过,会回头

一心系食$368二人set ,一去到就锁定目标。
前菜拣咗凯撒沙律 +$8
虎虾蒜辣炒天使面+$25
德国肠拼盘 +$30
两个都饮薄荷咖啡,一个要奶一个走奶😆。

大虾意粉劲好食😋软硬煮得刚刚好。
德国肠拼盘同我平时去德国餐厅食三旧水的一样质素。

开头上去冇咩人,7点过后就不停有人入嚟,原来都几旺。

唯一缺点sofa有点残。食物真心有质素,CP值高。
总结:食得过,会回头