2021-04-12
同朋友行完街谂住简简单单食啲嘢就算,朋友钟意食粉面,所以就拣咗呢间转食牛腩粉面嘅舖头!𠮶日行到有啲热所以我就拣咗清汤崩沙腩捞,一嚟到份量都唔少,啲崩沙腩牛肉味好重,腩汁好入味,我自己觉得脂肪比例就好适中,唔会太肥!仲有不得不赞下旧萝卜,超林超入味!朋友叫咗坑腩鱼皮饺面,坑腩对比起崩沙腩冇咁重牛味,佢嘅脂肪对比起崩沙腩更加少但又唔会好韧,另外汤面最出色嘅一样嘢就系,𠮶个汤底,好清甜!朋友饮咗半碗汤🤣如果叫粉面可以加钱叫埋嘢饮,我就加咗$8叫咗个冻雪梨菊花茶,落单𠮶时个哥哥话俾我知系佢哋自己煲!唔系讲笑,好好饮,唔会太甜,饮完觉得好似好解渴咁!推介: 与其饮可乐冻柠茶𠮶啲,不如试吓人哋自家制嘅饮品!其实本身见到隔离枱食炸鱼皮,都好想叫,不过因为真系份量太多,冇叫到!下次再去一定会叫黎试吓!