2018-08-01 2650 浏览
小妹无辣不欢,有时辣瘾起就会好想食辣野,听朋友讲呢间餐厅D野食都有好多四川既辣野食,所以去呢到止下辣瘾。地方都方便,容易揾到,不过就要行2层楼梯。晚市都好多人,入座率都有8成,小妹无订位都好彩有得座凉拌猪肚 $58一见到真系好Happy, 因为有大量芫茜而猪肚份量都唔少,岩哂小妹口味。食落暖暖地,应该系即叫即制。虽然话系凉拌,但过小妹更Like暖暖地既感觉,因为凉拌有时雪得太耐,D材料会变得好硬反而影响咗个口感。呢个小妹好Like鲜花椒生鱼片(1斤) $162朋友系上海食过呢款鲜花椒鱼片,一试难忘,见到呢间餐厅有当然要试下睇下会唔会寻找到当时既味道一上枱真系有D惊喜,因为用咗一大个盘而且望落份量十足,我地都好担心2个人食唔食得哂。呢款生鱼片,除咗有生鱼片仲有酸萝卜但食落唔辣又唔酸,但用咗原条鱼切片上,都系真材实料。但条鱼无起到骨,所以要好小心咁食,因为真系好多骨啊!朋友话系上海食系无骨的,方便很多。小妹觉得如果味道再浓郁会更好,因为而家味道偏淡,食唔出辣或者酸既感觉而且鱼片有D雪藏味泡椒田鸡 $98噢,一上枱有点失望,因为田鸡切到好碎,好似一个完整既田鸡腿都见唔到~小妹就唔太like
小妹无辣不欢,

凉拌猪肚 $58
一见到真系好Happy,
因为有大量芫茜而猪肚份量都唔少,岩哂小妹口味。食落暖暖地,
D材料会变得好硬反而影响咗个口感。呢个小妹好Like

鲜花椒生鱼片(1斤) $162
寻找到当时既味道

一上枱真系有D惊喜,
鲜花椒生鱼片

呢款生鱼片,
都系真材实料。但条鱼无起到骨,

鲜花椒生鱼片

泡椒田鸡 $98
噢,一上枱有点失望,
因为田鸡切到好碎,好似一个完整既田鸡腿都见唔到~
小妹就唔太like 将D骨切到咁细咁碎。不过个酱汁几好味,虽然话用泡椒煮但味道唔太辣,应该好多人都食到

泡椒田鸡

总括,小妹觉得呢到菜色都多选择,
仲有火锅同串烧提供,无论想食咩款式都可以满足得到,价钱又唔算好贵,所以小妹都会俾Like!