2017-05-04
之前经过几次其实都已经好想试,今晚睇到IG有人推介个原条鳗鱼饭之后决定嚟试试!我同🐷先生两个人因为之前𠮶晚饮太多嘅原故,所以今晚嘅晚饭冇叫sake。有嘅话今晚餐饭会系perfect! 👍🏻由小食开始,叫咗份萤光鱿鱼冲渍($53)同埋一份烧明太子($78)。呢度嘅萤光鱿鱼腌得啱啱好,啲鱿鱼又新鲜又有咬口。烧明太子亦都系味道浓郁,两样都系正到绝嘅下酒菜!😋😋(重申,我哋今晚系冇饮酒㗎!😂😂)至于主菜,🐷先生叫咗个鳗鱼温泉玉子芝士饭定食 ($158)。原条鳗鱼比起平时鳗鱼饭𠮶啲更加香滑,肥美。油香度满分!石头锅饭配埋温泉玉子、芝士和泡菜,令到个饭唔会太干,又有熔芝士嘅拉丝感,辣辣地仲好好味㖭!😋😋其实个鳗鱼定食两个人share都够食,耐何我又真系好想食鱼生。所以我叫咗个北海道杂锦魬($268)!有肥美嘅三文鱼腩、赤身呑拿鱼、油甘鱼、带子、鱼子、海胆、同埋甜虾。鱼生好味,个饭都好好味,好饱都清哂碗鱼生饭!😂😂今餐饭真系大满足,我嘅第一篇食评就奉献咗俾鸣门鱼市场喇!💕
今餐饭真系大满足,我嘅第一篇食评就奉献咗俾鸣门鱼市场喇!💕