2022-09-03 73 浏览
星期五happy friday同旧同事出黎食个lunch聚下旧啦。之前食过佐敦分店觉得唔错,今次过返黎食中环总店,地点比较偏少少,但可以顺路拍埋两蚊优惠🤣岩岩开店嘅时候都黎过食一次,今次再黎发现多左个lunch set,浓厚鸡白汤都系128+20蚊,有埋炸鸡同汽水,系好多野食嘅今次同过往嘅经历差好远,本身都觉得金鹤几好食,早排同fd食佐敦𠮶间应该觉得系符合水准,不过今次感觉真系好差,坐低喺吧枱,望见一个30岁都唔够嘅后生仔一个人要渌面、汤底、炸牛蒡做晒所有野都觉得心知不妙首先份炸鸡上先,表面炸得唔脆,内裹鸡肉冇咬口腍到滞都唔知自己食紧乜食完个炸鸡等左成廿分钟先上个面,"浓厚"鸡白汤个汤劲稀,比起之前食普通鸡白汤都不如,炸牛蒡亦都系勉强炸到成左型就上,但根本中间仲有一堆唔脆嘅,都唔知点食总结,下次坐低之前要望一望个煮面情况,如果都仲系得一个人打晒的话我肯定会调头即走,个餐劲抵食多野都冇用,$148我拎去附近食乜都好食过佢

2022-08-05