2024-03-14 67 浏览
真系估唔到,竟然有一间咁正咁好嘅FINE DINING 餐厅系大埔艺术中心楼下,我谂如果唔系大埔友带我去,我都唔会识揾到餐厅系艺术中心嘅楼下,外面有几个彩灯招牌都几抢眼!同朋友拣咗当晚嘅Set for 2 ,有汤、前菜、主菜饮品仲可加埋甜品,都只系$398起,以FINE DINING 呢个价算是优惠了💛店员首先递上面包同橄榄油加香醋,十分醒胃!随后好快就上齐3款前菜同餐汤:白鳀鱼茄子多士+地中海风味多春鱼+意大利风干火腿拼盘🍖 三款都好好食,好有特色!尤其喜爱份多春鱼,味道很特别,而且好好食😋😋😋主菜叫咗:炭烤安格斯封门柳配烧汁薯条🐮🥩安格斯封门柳非常嫩口,外层烧得香口,锁紧里面嘅肉汁,保持住肉质口感另一主菜:新鲜波士顿龙虾意粉🦞龙虾肉味好浓,虾肉爽口。配上由鲜茄同蒜片炒香嘅手工意粉,配搭相当好🫶🏻饮品我哋简单要杯柠檬水清一清,就决定加上甜品了😋😋😋拣咗很喜欢嘅TIRAMISU,咖啡味好浓,唔会太甜,啱晒我要求真系好多谢朋友带我呢啲港岛人去揾好嘢食

餐厅系艺术中心嘅楼下,外面有几个彩灯招牌都几抢眼!

主菜叫咗:炭烤安格斯封门柳配烧汁薯条🐮🥩

另一主菜:新鲜波士顿龙虾意粉🦞