2022-02-28
难得星期日,同12月一齐生日的朋友补食好西😋当日超级冻,一坐低枱面已经有杯乱水,餐厅非常贴心。餐具亦都非常可爱,仲系用LC添。我地先叫咗一个前菜,烤加拿大海胆多士3pc/$198。每片多士上都有完整一条海胆,对得住呢个价钱,卖相好吸引。Main course 叫左传统法式鹅肝牛柳$398,鹅肝又系好大块,煎得好香,牛柳好林。另外叫左法式香料龙虾海鲜薏米饭$368。呢个有惊喜!首先卖相都好靓,只碟都有做装饰,佢用咗薏米代替risotto,薏米好烟un,我觉得好食过risotto。龙虾执到好浓味,又唔会太杰。见隔离枱杯嘢饮好特别,上面有个泡泡,我哋都叫咗两杯嚟试吓。我唔饮酒,就叫咗杯冇酒精嘅,Sexy On Tree $98,苹果味仲有啲果肉添。朋友就叫咗杯有cocktail,Dream $133,杯酒系蓝色,好靓。不过个泡泡好易爆,要小心啲拎同埋打卡要快手。成餐饭都坐得好舒服,下次纪念日可以带另一半嚟。值得一提嘅系,佢度门打开系可以见到出面,但闩埋嘅时候,就会变咗磨砂玻璃,望唔到出边。成件事感觉好有privacy, 好得意。
当日超级冻,一坐低枱面已经有杯乱水,餐厅非常贴心。
餐具亦都非常可爱,仲系用LC添。
我地先叫咗一个前菜,烤加拿大海胆多士3pc/$198。
每片多士上都有完整一条海胆,对得住呢个价钱,卖相好吸引。
见隔离枱杯嘢饮好特别,上面有个泡泡,我哋都叫咗两杯嚟试吓。
成餐饭都坐得好舒服,下次纪念日可以带另一半嚟。