2023-08-22
我早2日同朋友一齐去左间位于铜锣湾鹅颈桥附近嘅打边炉自助餐厅。朋友介绍呢间餐厅有好多款式火锅配料可以拣😎今日就同朋友一齐去试吓。一入去就见到个餐厅好热闹,好多人,估唔到星期四都咁多人😮呢间餐厅嘅特色系一人一锅,有十款唔同嘅汤底可以拣。我拣咗番茄汤底,佢哋用QR code落单,除咗有打边炉火锅嘅配料之外,仲有好多其他嘅食物可以拣,包括刺身、一品料理、烧物、寿司、天妇罗,仲有自家冷泡茶同汽水啤酒㖭!我哋拣咗B餐,牛类包括:澳洲牛肩胛、美国肥牛同埋牛脷,而且好味到我们叫左好多份,生蚝同埋沙白也非常推荐。刺身既新鲜度也让人印象深刻,真的很好吃🥳🥳🥳牛之锅嘅甜品真系有好多选择!例如:佢哋有芒果布甸、杨枝甘露、芒果绵绵冰同榴梿芭菲等等,一听都令人流口水。食完呢到甜点之后,真系好满足😊😊而且喺同一间餐厅,可以一次过食到火锅同日式料理,真系一个好开心嘅用餐体验! 💓💓💓