2022-02-20 95 浏览
呢排非常难得地出去食饭,当同桌话带我食日本野个阵都有啲一头雾水,原来间铺头就系叫日本野。两年几冇去日本,所以我地嘅目标系久违嘅吉列牛。睇睇吉列牛个定食好似晚餐menu先有,问职员午餐时间系咪唔叫得,佢话ok因为依家都冇晚市做,听完非常感受到饮食界呢期有几难做。午餐menu其实都几吸引,价钱都算抵食。先上菜嘅系追加嘅牛舌,有两串共四块,食落好香好多汁,而且唔老,仲有比想像中大块!唔加柠檬汁都好好食。我地都好钟意杂果宾治,所以叫左八十几蚊嘅一jar。一杯的话五十几蚊,所以想饮同一样野嘅话,一jar真系抵好多,夏天饮一定好爽。杂果宾治甜度刚好!另外想特别赞吓奉上嘅热茶居然系蜂蜜绿茶!好好饮!吉列和牛定食可以选温泉蛋或溏心蛋,我就拣温泉蛋配饭,好有和风嘅味道。和牛自己放上石板烧,可以控制想食几熟,牛嘅外皮炸得松脆,而且唔会太油,肉质鲜嫩唔松散。特写一下块吉列牛嘅肉纹同颜色!食日本野当然都想试刺身!非常新鲜,有惊喜!后面嘅牛油粟米都好香口。鳗鱼玉子烧配上我好钟意嘅黑松露,虽然鳗鱼味唔太突出,不过同木鱼嘅配搭都几新奇。咁冻嘅天气当然要叫锅物。寿喜烧非常足料,唔会一人一旧牛就冇晒。汤汁微微带甜,好开

午餐menu其实都几吸引,价钱都算抵食。

牛舌

杂果宾治

石烧霜降吉列和牛

食日本野当然都想试刺身!非常新鲜,有惊喜!
后面嘅牛油粟米都好香口。
刺身拼盘

厚烧鳗鱼玉子

咁冻嘅天气当然要叫锅物。寿喜烧非常足料,唔会一人一旧牛就冇晒。汤汁微微带甜,好开胃好夹乌冬一齐食。和牛肉质都非常好,因为唔太肥食落唔会太腻。另外有好多菜同菇类,索完汁非常好食。
霜降和牛寿喜烧

食寿喜烧个阵有几次个火太大 啲汤有啲滚泻,职员几次都好好心机帮我地控制火候同毕汤,好贴心。

呢度整体食物质素同服务态度都好好,希望呢期大家都顶得住啦,都几期待之后可以再返黎食。
2022-02-19
午餐