2016-04-04 1125 浏览
见到食Egypt food,去试下啦。估唔到好味woo. 两个人都系食左$440。酸乳酪青瓜沙律,原来系将青瓜切碎再混入乳酪中。新鲜蔬菜味令到个乳酪更清新。配以无料薄饼,唔错。羊肉 kebab, 羊带小许苏味,但好juicy。味道适中。食店提供三款酱汁:mint, garlic and spicy。 最like 蒜蓉酱,好惹味。亦有很多伴菜,不会感到油油的。芝士焗矮瓜及牛肉,呢个味比较浓。以蕃茄汁焗,酸味够再加埋香草。但不断地食又可能觉得酸。最出色系,你唔会觉得矮瓜及其他蔬菜过熟。我最怕稔哂嘅焗菜绝对无发生系呢个菜上面。唔好睇佢细细碗,好足料架!即日烧鲜鱼,每日都会有机会唔同嘅鱼。今天是“芦鱼“。呢条系真.鲜肉。不会浓味,吃到鲜鱼的味道。滑滑的溜入口中。伴以入味薯仔,Yummy! 唯一美中不足的是有小许鱼鳞未能清理好。点了肉桂洛神花茶,用的是家乡茶包。好!整体系一间可以再去的食店,而招呼我们的侍应好热情,亦见到很多熟容去光顾。事实上,价钱亦合理,比很多名店还好。
点了肉桂洛神花茶,用的是家乡茶包。好!

2016-04-04