2023-06-29 417 浏览
上星期见到新开业,即刻约埋几个同事试新野,中环唔系有呢类刀削面,所以好期待!大约 12:30去到已经要排队,等左大约15分钟,店员安排入座,唔知系咪太多人,店员争取时间,系排队期间就要落定 order,。 店铺系商场范围采用开放式,而且隔离就系商场入口,所以冷气唔系好足够,要有心理准备可能食到一额汗。 先讲食物…我地叫左"招牌麻竦口水鸡灌汤拉面","宁波醉鸡灌汤刀削面","特制镇江骨灌汤拉面",同埋 糖醋鱼饭",每个餐免费送豆浆,加三蚊可转奶茶或咖啡,柠茶等。我地叫左豆浆,原来豆浆系机即磨,好有浓浓既豆香味,但唔知系咪因为用机即磨,所以好多泡😂 先上台既系醉鸡刀削面,真系好有惊喜,因为原只鸡脾大大只,刀削面系要加五蚊,份量好足,但鸡就唔系好够酒味,但胜在鸡够滑。之后黎既系麻竦口水鸡拉面,另加一只韮菜饺同一只水饺,每只六蚊,虽然唔系鸡脾,但鸡肉够滑,韮菜饺失色左d, 冇韮菜味,肉多,煮得耐过头!水饺就 ok, 拉面份量就唔够刀削面多,细食既女士应该刚刚好 镇江骨拉面…镇骨江够入味,而且够淋,有三大旧,唔错唔错。但呢碗面入面有一"住"仲痴实,渌唔开既面,估计可能太忙太多单,急住上台挂! 糖

糖醋鱼饭…糖醋鱼酸酸甜甜,够胃,鱼…炸得够脆,足够一个男士享用

整体黎讲…中环中午揾食难,多个选择都唔错!
糖醋鱼饭
特制镇江骨灌汤拉面