2019-11-04
咖喱蟹配蒜蓉包🦀🍞$168 4.5/5呢个咖哩蟹真系不得了🤩首先系个咖哩,本身以为个咖哩会好辣,但食落去只系得少少辣,而且咖哩味都几浓郁下,送饭食真系一流😚 之后只蟹好新鲜,完全系食到只蟹既鲜味,只蟹望落去唔系好大只,但其实都有好多肉下,小编觉得4个人食都够🤪跟住个蒜蓉包同出面西餐厅食到既蒜蓉包又系唔一样既,因为佢除左蒜蓉之外,仲落左芝士调味分,所以真系超级惹味😋加上168就食到咁高质既咖哩蟹,性价比真系一流😍👍🏻————————香茅煮大蚬🍲$99 5/5本身见到99蚊食蚬有d贵🙈,系见到系餐厅招牌菜后就叫左黎食!呢一个香芧煮大蚬一黎到就真系冇令我失望,未落枱已经闻到好香既香芧同蚬味😍 d蚬既size并唔系平时食豉椒炒细细只果d,而系大大只!所以个口感好正!😚除左香芧之外,仲有葱花配埋鸡汤黎煮,加埋蚬既鲜味真系好满足🥰。————————蕃茄蟹肉汤檬🍅🦀$89 4.5/5呢一碗汤檬十分之足料,个汤底真系真材实料🤓,个汤除左有蕃茄同虾既鲜味之外,仲有好多蟹肉🦀,仲要系大大碗,所以性价比都真系唔错😎————————黄金炸鱼皮🐟$49 5/5呢个炸鱼皮真心好值得推介,就咁望落个样同鱼蛋粉铺无咩
呢个咖哩蟹真系不得了🤩
加上168就食到咁高质既咖哩蟹,性价比真系一流😍👍🏻
香茅煮大蚬🍲$99 5/5
蕃茄蟹肉汤檬🍅🦀$89 4.5/5
黄金炸鱼皮🐟$49 5/5
呢个炸鱼皮真心好值得推介,就咁望落个样同鱼蛋粉铺无咩分别😂,但食落去每一旧鱼皮都系都系又脆又暖🤪,仲要炸得岩岩好,所以好食到不得了😍
珍多冰🍹$39 4/5
材料: 大菜糕、绿豆蓉、椰奶、花奶
佢既味道正常,仲好足料添!🤓
新鲜菠萝冰🍍$39
材料: 菠萝、橙皮
2杯野饮入面,呢一杯较为有惊喜,可以饮到好重既新鲜菠萝汁既酸酸甜甜,仲有啖啖既橙香味,所以呢杯野好值得推介😗