2018-10-20
是日收工约左友人LD,友人安排左呢间充满surprise既餐厅,无啦啦对我咁好,一定有d野既系太子D出口,行5分钟就到,离远见到,wa又估唔到系黑蚊蚊既太子,有间咁有mood既餐厅menu都好用心,一打开就见到呢个咁fantastic既旋转木马around $200就有个set dinner,我就叫左个香煎澳洲羊架配烧汁$178跟餐汤沙律甜品饮品田园沙律 啲菜新鲜几嫩,唔会嚡口,sauce都恰到好处是日餐汤系 蘑菇薯仔汤 入口会食到好细粒既薯仔,口感丰富香煎澳洲羊架配烧汁 (7成熟)羊架个面煎到金黄色脆脆地,好香!我本身比较怕膻味,太over会接受唔到,但呢个就唔会既烹煮时间方面,厨师都掌握得几好,7成熟,唔会见血,又唔咬唔到or切唔到伴菜既薯蓉都几好,有淡淡既牛油香,平衡反肉类既油,食完唔会觉得heavy最后餐饮方面,叫左个strawberry yakult soda,成杯野都好配合到paradise既主题,系充满好少女心既粉红色玻璃杯又一张打卡呃like相不过可能我平时饮开无糖,就觉得呢杯偏甜既,下次可能会试下其他饮品甜品方面,系oreo雪糕,食落比平时果d更足料,啖啖都食到朱古力
系太子D出口,行5分钟就到,离远见到,wa又估唔到系黑蚊蚊既太子,有间咁有mood既餐厅 menu都好用心,一打开就见到呢个咁fantastic既旋转木马 around $200就有个set dinner,
我就叫左个香煎澳洲羊架配烧汁$178
跟餐汤沙律甜品饮品 田园沙律
啲菜新鲜几嫩,唔会嚡口,sauce都恰到好处
入口会食到好细粒既薯仔,口感丰富
羊架个面煎到金黄色脆脆地,好香!
我本身比较怕膻味,太over会接受唔到,但呢个就唔会既
又一张打卡呃like相