2012-07-18
因为自己一个小小无聊既目标:食哂LCX有海景望既餐厅今次就捉左朋友们黎食呢间 ..... 一阵BOOK左海景位,所以完全唔使等首先,俾佢个地址搞到我tum tum转写住海运大厦3楼1号铺,但原来系LCX既中间,入到去,确实有点失望,因为沿海景既位竟然唔系方台,系BAR台因为我地3个人,所以最后坐番离海景远些少的方台吧了同埋入到去个感觉:好似快餐店咁,D位好窄,一坐低就有3个IEKA胶水杯系面前 ...... 如果唔系侍应行埋黎话落单,我谂我会自己行左出去ORDER食物但整体黎讲,食物质素十分不错 前菜:沙律好食,但完全食唔出上面个PAT酱系咩,朋友说是日本柚子酱,酸酸地,捞沙律几开胃主菜:日式咖哩猪扒饭个咖喱汁好正,好正宗日本咖哩,最紧要系唔稀主菜:拿破伦意粉味道不太出,要落辣椒仔吊下味主菜:卡邦拿意粉呢个味道浓好多,烟肉蘑菇配搭,稳阵十分值得一赞每个餐既多士,甜甜地同脆卜卜,仲好味过澳牛既多士!甜品:雪糕诚意制作,有2款甜饼点缀,雪糕底配吉士,味道岩岩好,唔会过甜,虽然要加$45有D贵,但值回票价。总括而言,环境比起附近既一堆海景餐厅较为失色,但不求浪漫,只求HAPPY Gat
首先,俾佢个地址搞到我tum tum转
写住海运大厦3楼1号铺,但原来系LCX既中间,
因为我地3个人,所以最后坐番离海景远些少的方台吧了
同埋入到去个感觉:好似快餐店咁,D位好窄,
一坐低就有3个IEKA胶水杯系面前 ......
但整体黎讲,食物质素十分不错
前菜:沙律
好食,但完全食唔出上面个PAT酱系咩,
朋友说是日本柚子酱,酸酸地,捞沙律几开胃 主菜:日式咖哩猪扒饭
个咖喱汁好正,好正宗日本咖哩,最紧要系唔稀 主菜:拿破伦意粉
味道不太出,要落辣椒仔吊下味 主菜:卡邦拿意粉
呢个味道浓好多,烟肉蘑菇配搭,稳阵十分 值得一赞每个餐既多士,甜甜地同脆卜卜,
仲好味过澳牛既多士!
甜品:雪糕
诚意制作,有2款甜饼点缀,雪糕底配吉士,
味道岩岩好,唔会过甜,
虽然要加$45有D贵,但值回票价。 总括而言,环境比起附近既一堆海景餐厅较为失色,
但不求浪漫,只求HAPPY Gathering的话,咁既价钱,质素实属一流啦