2024-07-25 280 浏览
朋友介绍旺角有间类似party room食串烧嘅酒吧,有啲好奇想嚟见识一下。今日终于约朋友来到呢间探店。原来系一间环境摩登舒适嘅酒吧,有好大嘅空间,有啲似Party Room嘅感觉。仲有桌球同飞镖等娱乐设施,还整晚不停地播住香港嘅流行音乐,整体感觉好温馨。店内设有梳化卡位,空间感十足。🍢 烟三文鱼烟熏三文鱼有浓郁嘅烟熏味,加上沙律酱嘅忌廉质地同酸甜口感,令到呢道菜喺口感上好丰富。🍢 鸡中翼串鸡中翼外皮表面微焦,口感会更加丰富,仲有浓郁嘅烧烤风味。🍢 烧白鳝白鳝嘅表面有啲焦香,但系仍能保留咗一定嘅嚼劲。味道甜咸适中,非常开胃。🍢 蒜蓉牛油焗金菇蒜蓉同牛油充分渗入金菇,令到金菇嘅味道更加丰富,简直食唔停口。🍢 原条烧茄子茄子的表面烧到呈现金黄色,外皮酥脆,内部柔软多汁,茄子表面充满孜然粉和蒜蓉,令到茄子更入味。🍢 椒盐粟米粟米嘅表面烧到微焦,但系入面嘅粟米粒仲能保持住嫩同多汁。而每啖都能散发出椒盐嘅味道。🍢 牛仔骨牛仔骨嘅表面金黄色,甚至有微焦,口感有少少脆,但系里面嘅肉依然保持细嫩。🍢 日本黑豚猪五花腩黑豚五花腩烧到皮焦里嫩,有少少嚼劲,味道甜咸得恰到好处,充满咗串烧风味。🍢 椒盐豆腐椒

🍢 烟三文鱼

🍢 鸡中翼串
鸡中翼外皮表面微焦,口感会更加丰富,仲有浓郁嘅烧烤风味。

🍢 烧白鳝

🍢 蒜蓉牛油焗金菇

🍢 原条烧茄子

🍢 椒盐粟米

🍢 牛仔骨

🍢 日本黑豚猪五花腩

🍢 椒盐豆腐
椒盐豆腐嘅口感外酥内嫩,带有一定嘅椒盐感同埋咸香,根本唔需要点沙律酱,已经好好味。

🍹 Rose Garden
呢杯mocktail颜色够晒特别,饮落去有点玫瑰味同埋有些少苹果味,充满晒清爽凉快感觉。

🍹 Sour Apple Frozen
呢杯mocktail打到成杯smoothie咁,饮落好fresh,充满苹果香味兼有少少酸嘅柠檬味,充满凉快感。

2024-07-24
  • 原条烧茄子