2016-02-29 1128 浏览
呢两年 星马快餐轻食越开越多 有出名既空降阿坤 有驻港一段时间既toast box今次要食另一间 友人话呢到更出色更地道假期下午茶时间 可能呢个位比较隔涉 都有位唔洗等睇完menu 去收银直接落单比钱点左法式烧蛋多士 (伽央酱)外貎平凡 但香味搭够 最重要系好脆口 新鲜即制星洲西多士 改用伽央酱取代糖酱 有少少腻每个下午茶加14蚊就可以加一个伽央多士两块包都好脆口但烘得唔会过火 而且热住将块牛油同伽央酱热溶 咬落会有牛油同伽央香味 仲有一种流心既效果 食完会想继续食 友人话要杯dinosaur?! 我心谂乜绝种饮品黎原来系美禄(星洲极浓肥仔多粉版) 只有冻饮 大大杯 超浓口味 几岩钟意饮美禄又唔怕肥仔既朋友 娘惹酱肠粉肠粉上加上炸蒜同娘惹酱(娘惹系指混血儿咁上下意思 而娘惹菜多指东南亚一带菜式 以晴火拉星洲比较有名 呢个酱有虾米 豆酱 椰浆等等)望落似辣但其实系甜甜地咸咸地咁 配合埋本身既麻酱 食落几好食 肠粉本身都唔会好厚 够爽口弹牙 整体黎讲都几特别同几好味地道得黎又唔贵 下次试埋其他食物先

今次要食另一间 友人话呢到更出色更地道

假期下午茶时间 可能呢个位比较隔涉 都有位唔洗等

睇完menu 去收银直接落单比钱

点左法式烧蛋多士 (伽央酱)

外貎平凡 但香味搭够 最重要系好脆口 新鲜即制

星洲西多士 改用伽央酱取代糖酱 有少少腻