2024-11-01
第三站位于旺角,系一间主打board game嘅Cafe,除咗可以玩几百款board game,仲有唔错嘅食物!营业时间去到凌晨一点,环境好舒服,座位阔落,无论你想玩几耐都唔会觉得焗促。呢度系一个好啱同朋友聚会嘅地方,因为可以一路玩game,一路食美食,真系一举两得。本来以为呢啲主打board game嘅Cafe系会敷衍晒啲食物,结果大大超出我嘅预期,食物质素竟然非常高,绝对唔输俾好多西餐厅,最重要系性价比高,坐足一日都唔觉贵!黑松露带子鲜菌烩葱大利饭 ($128)呢个黑松露带子烩饭系我成晚嘅最爱,黑松露嘅香味扑鼻而来,带子煎得啱啱好,外脆内嫩,配埋鲜菌同葱,味道层次非常丰富。烩饭嘅米质软硬适中,完全吸收晒酱汁嘅香味,真系一啖接一啖停唔到口。烟三文鱼忌廉蕃茄临扁意粉 ($132)呢个扁意粉好creamy,配埋烟三文鱼同蕃茄,酸酸甜甜好开胃。忌廉酱唔会太腻,意粉煮得啱啱好,烟三文鱼嘅咸香味衬得啱啱好,值得一试。蜜糖芥末单骨鸡翼 ($76)鸡翼炸得香脆,外层淋上甜甜嘅蜜糖芥末酱,入口即化,带有微微嘅酸辣,味道非常平衡,真系一个好好嘅小食,特别啱喺玩game途中食!青苹果乳酪 ($10)呢个
黑松露带子鲜菌烩葱大利饭 ($128)
烟三文鱼忌廉蕃茄临扁意粉 ($132)
蜜糖芥末单骨鸡翼 ($76)
青苹果乳酪 ($10)
呢个系一个清新嘅小甜品,唔会太甜,青苹果嘅香味配埋滑溜嘅乳酪,食完正餐之后嚟一杯真系啱啱好解腻。
「第三站」唔单止有大量board game比你玩,食物质素仲超出预期,价钱合理,真系可以坐足一日都唔觉得闷。如果你钟意玩board game,又想食啲高质嘅西餐,呢度一定系你唔可以错过嘅好地方!
😋静静鸡指数 🐥🐥🐣🥚🥚
🔂再偷食指数 ✅✅✅☑️☑️
💲减荷包指数 💸💸💸💵💵
——————————————————
店舖资料
📍 旺角洗衣街39号金鸡广场25楼08-09室
#eatstealthily #静静鸡食 #香港美食 #美食 #food #hkfoodie #foodiehk #instafoodie #hongkong #topcitybiteshk #hkfood #hkig #foodporn #discoverhongkong #foodlover #hkrestaurant #asianfood #cafe #boardgame