2021-09-14 838 浏览
环境气氛唔错既一间餐厅,但枱同枱之间太贴,如果情侣约会,浪漫度就扣少少分。不过呢个系香港特色,租金贵唔摆多几张枱,真系唔知点揾钱🤷🏻‍♀️不过呢度真系一个好岩俾birthday surprise人既地方,餐厅唔单止会准备birthday dessert🎂仲会有staff又弹又唱生日歌🎸旁边既食客又会一齐唱🎼好似所有人都一齐祝福你咁,不过钟意低调既朋友就未必岩喇🍴The Butcher's Cut🥩牛肉用Flank Steak牛味重,份量好多,摆盘亦相当加分,但大打折扣既部分系牛扒出哂血水,明显系rest得唔够。食落口冇煎或烤既香味🍴Truffle Tagliatelle🍄Pirata同Pici系同一个集团,呢道松露阔条面无论卖相定味道都同Pici几似,但意粉既texture都系Pici做得比较好🍴Mussels厨师系用蓝青口,而且比一般出面用既大只,所以我理解份量唔多。青口酱汁简单用新鲜蕃茄、白酒同蒜蓉煮,不过已经好好食🍴Nutella Fondant🍫呢款甜品系用Nutella熔岩巧克力蛋糕再配榛子雪糕制成。榛子雪糕好有惊奇,榛子酱味浓但唔会甜,好rich

🍴The Butcher's Cut🥩
The Butcher's Cut