2024-11-12
Nojo价钱: $68/ $148/ $128/ $98服务🍴: 3.3/5环境🗾: 3.7/5性价比🥢: 4/5回头率😚: 3.7/5-Nojo最出名佢地的鸡腿酱油拉面,开左咁耐都为去试过。今次约埋d朋友用openrice book枱,weekend夜晚都有8折优惠😱每人食小小加cocktail,人均只需要$200到。但除左拉面,d dish都比较适合少人share。-✅Kurosatsuma chicken skewers. 一串有3粒鸡肉加其他的配菜。鸡肉烤得块皮够脆,肉质好嫩,同埋系比一般的鸡肉有鸡味,用日本萨摩鸡系唔同d! 其他有d番茄仔、椒、菇同瓜,全部都唔会好干🤓-✅✅Japanese Wagyu Tartar. 呢个他他又唔同西餐的他他,呢到无任何creamy的调味,只系酸酸地加香草的味道,同埋因为好多紫洋葱粒,味道有小小辛辣感,惹味得来仲食到牛味。牛肉切细粒,无筋,系有d脂肪的水,所以质地几软熟🥰呢个好味!-🆗Scared Bonito (Kagoshima Ibusuki) w/ White Ponzu. 呢个一定一定要点汁食,如果唔系会超级腥!鲣鱼就好似呑拿鱼赤身
价钱: $68/ $148/ $128/ $98
服务🍴: 3.3/5
环境🗾: 3.7/5
性价比🥢: 4/5
回头率😚: 3.7/5
🆗Scared Bonito (Kagoshima Ibusuki) w/ White Ponzu. 呢个一定一定要点汁食,如果唔系会超级腥!鲣鱼就好似呑拿鱼赤身咁,外皮轻轻烤过,入面仲系生的,肉质结实。沾啲醋食可以僻醒😂 同埋后面有啲沙律菜都几好。
✅✅Chilled sesame dandan ramen special. 呢个估唔到几好食!!😋 用黄色冷面个d去做,质地好弹牙烟韧🤩调味系芝麻酱+辣椒油+酱油jelly,食落最出系担担面的麻酱味,微微的辣。面头有d辣肉碎、木鱼,再加车厘茄,味道有层次,感觉凉爽,好啱夏天同想清新啲的感觉的时候食。