🩷餐厅结合日本拉面元素同埋香港美食风味🇭🇰 制作出创新既fusion拉面 独一无二!而且听闻佢哋d拉面系系香港厂制作 而且系同本地品牌合作出拉面 大家要多多支持💪🏼平均一碗唔过百 性价比够嗮高 重点系真心好食😋 唔怕丑讲 系我系香港数一数二食过最好食既拉面🙈 重点系睇得出厨师系花左好多心思去设计每一款汤底🥹先讲讲佢个面底🩶 两款面都非常挂汤!- 伊面: 食落去超级幸福 好重油炸/油面既味道 而且面条非常弹牙 就算放耐左都唔会涨🌟- 拉面:佢哋既拉面拥有淡淡既荞麦味 食落去唔会觉得好肥腻!我觉得佢哋既面偏淋身 即使我选择硬面 我觉得同其他拉面舖既普通硬度差唔多👀拉面汤底通常系每碗面既系精髓😍~真熬鸡白汤🐔($98)汤底:唔系夸张 真心呢个系我试过头三名既鸡白汤底😚真系拍得上中环$150-200一碗既鸡白汤拉面!汤底好重骨胶原味 同埋好香既鸡皮油香味 好足料 而且汤底仲睇到一粒粒既骨髓 饮完唔会过咸 而且嘴唇仲会有少少痴笠笠既感觉 应该系鸡既骨胶原😌 呢个面仲配埋几款肉 如果第一次食想咩都试下既话可以叫呢个🤓鸭肉🦆有一块 绝对唔鞋 而且面头有微微烧过叉烧🐷份量都唔少 仲有两大块!猪肉好似有
🩷

重点系睇得出厨师系花左好多心思去设计每一款汤底🥹

先讲讲佢个面底🩶 两款面都非常挂汤!

拉面汤底通常系每碗面既系精髓😍~
真熬鸡白汤🐔($98)

呢个面仲配埋几款肉 如果第一次食想咩都试下既话可以叫呢个🤓
鸭肉🦆有一块 绝对唔鞋 而且面头有微微烧过
叉烧🐷份量都唔少 仲有两大块!猪肉好似有用少少花雕酒腌过既味道👅 猪肉口感够淋 切得好薄 肥瘦比例平均
鸡胸🐔 我觉得呢个正常发挥 都系好食既慢煮鸡胸

胡椒豚肚汤🐽($108)
汤底:呢个味道既拉面汤底真系第一次试 好特别🌞
厨师好成功将日本猪骨汤同港式胡椒猪肚味混埋一齐 胡椒味唔系超级出 但系我觉得好夹✨

呢碗面叉烧同上面一样 为了配合胡椒猪肚汤主题 肉类都有猪肚 佢既猪肚既特别 系一粒粒 而且配埋d肉碎同埋胡椒粒🧂令到个汤底更佳重胡椒味!

味道:🍜🍜🍜🍜🍜/5 (满分💯!)
胡椒豚肚汤
真熬鸡白汤