2020-01-13 2268 浏览
新居地区有唔少小店,重要系💛💛💛!之前已经食过一次佢哋嘅主打海鲜🦞,所有海鲜都系即叫即整,所以制作需时,价格亦都不菲,但系值回票价。所以今次encore,想试多d唔同既美食。我同老公叫左个「角乐精选」二人套餐 ᴴᴷ$688+10% ,食足八道菜 。♛♛♛♛♛♛♛♛龙虾同埋蛏子都好鲜味弹牙,好新鲜,加蒜葱粉丝呢个组合一定系无得输😍😍😍😍😍,🦞龙虾仲有条长长既红色虾膏架🤤🤤! ♛♛♛♛♛♛♛♛鱼汤奶白色,味道够鲜甜 ,好有住家汤既感觉,唔觉得有味精,食完个餐都唔会好口渴👍🏻👍🏻,净系觉得唔够喉😂。♛♛♛♛♛♛♛♛蚝仔碎肉粥入面既蚝仔只只涨卜卜好肥美,咬开劲juicy ,无腥味够新鲜,正!♛♛♛♛♛♛♛♛手打虾饼+手打肉饼双并,我哋两个都钟意🦐虾饼多d ,因为佢唔系好假个种弹牙口感 ,恰到好处之余又有重虾味。♛♛♛♛♛♛♛♛星斑扒味道正常,如果系清蒸就更正。♛♛♛♛♛♛♛♛羊扒羊味出众,肉质够松化,不过如果唔太好羊既朋友仔,可能会觉得好大阵羊骚味,未必钟意。♛♛♛♛♛♛♛♛食到最后仲有个什菜煲,因为挂住倾计无影到🤪🤪。♛♛♛♛♛♛♛♛唯一一个唔系可以改善既地方系店员既态度有时麻麻,好似今次

♛♛♛♛♛♛♛♛
星斑扒味道正常,如果系清蒸就更正。

♛♛♛♛♛♛♛♛
食到最后仲有个什菜煲,因为挂住倾计无影到🤪🤪。

♛♛♛♛♛♛♛♛
唯一一个唔系可以改善既地方系店员既态度有时麻麻,好似今次我地请女店员帮我地加d水,佢第一个反应系大大声「嗤」左声,然后拿水壶过黎再「嗤」多一次😮。我地自问都系用有礼既语气唔该佢帮手,而且只系食到中途第一次叫加水,个下的确令我地有hard feeling 🥺。不过又公道d讲句,可能客人多,地方细,店员少,见到系忙到踢晒脚🙈。呢个女店员开头都几有礼貌,不过后期可能忙得际搞到个人好「蜢」😅。另外,我地觉得系老板个位年轻人态度系keep住好好👍🏻 。小店加油💪🏻 ,应该会继续encore!
2020-01-03
  • 鱼汤