2020-08-16 1681 浏览
话说前排特别想食汉堡,所以就有一日lunch就揾左公司附近新开既餐厅食汉堡🍔!虽然见佢用既材料唔特别多,但食落味道有惊喜!小店位于湾仔近摩利臣山附近,旺中带静。小店座位唔多,得两个,所以系主打速食!呢度有三款burgers,普通burger,泰式burger同素食burger!我就试左呢个普通burger「Right Mad」。采用既材料唔系特别多,但食落味道真好特别!汉堡全部即叫即制,保证新鲜出炉!先讲下面包🥯,餐厅采用法式牛油面包,所以食落特别香!而中间既汉堡排系手打,采用本地牛腩、牛小排同美国牛肩胛混合而成,非常多肉汁,另外我非常钟意牛肉表面既煮到焦糖化既洋葱🧅,车打芝士同独家酱汁,食落甜甜地,更可以衬托到牛肉肉汁鲜甜味,真系几好味👍🏻!另外,汉堡用左生菜同蕃茄,食落非常清新,爽脆而唔油腻!我加左$20,试埋个薯条🍟!食落脆脆地,意外地甜味好突出,不过有点咸!整体上,食物水准都几高质,经过附近既朋友不妨一试!

Right Mad
Right  Mad