2018-11-21
假日去完将军澳单车公园草地野餐,hea下hea下嚟到晚饭时间,地胆带咗我地去Tko gateway个街市谂住扫街快食,但行咗一个圈见到呢间寿司铺,地胆朋友话食过有水准,可以再食,于是心里挣扎一轮之后(因为原本谂住简单食就算),都系入去帮衬坐位两只手都数得晒,等咗一轮后终于到我地两个,虽然位置晌街市,但两位师傅晌你面前递上寿司,同出面高水平寿司站不相伯仲。都系讲番正题,我呢个吞拿鱼迷一嚟就叫咗极上本鲔寿司盛($108), 4件唔同水平嘅吞拿鱼寿司🍣,最左边𠮶件极上本鲔鱼真系无得输,脂肪比例令你有入口即溶嘅感觉,好好食,另外其他二款都好鲜甜,葱吞拿鱼腩亦都好味,之后仲忍唔住叫多旧葱吞拿鱼腩手卷食至于呢到亦有我好like嘅左口鱼裙边,仲有剑鱼腩同埋少啲机会食到嘅真鲷,饭味道同咬口适中,材料有鲜味见个铺面唔系好大,但有好多款拣,仲喺有师传亲自晌你面前整,绝对系卧虎藏龙👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻