2020-10-04 359 浏览
个次行街眼尾放到开左间食肆,行过去先知道开左春水堂🤣单是野饮就已经好吸引啦,咁就排队黎个堂食啦~实在有太多野好想试,一于两个人撑大个肚皮😛点餐叫咗两款唔同嘅牛肉面。御品三宝牛肉面,一边有牛肚、牛筋同牛𦟌再配上浓汤同幼面。汤头好够味面质好滑,牛品都唔错,牛筋够哂林重胶质感,牛𦟌同牛肚有𡁻口~至于半斤半肉番茄牛肉面,汤头比较油但入口都有浓浓的蕃茄味,配上阔面(有d似刀削面),口感较烟韧,牛品就炆牛肉同牛筋,份量都唔算少啊~小食就点左卤香猪肠同黄金香酥鸡,猪肠唔会太咸or 太肥,猪肠底仲有一堆芽菜垫底,沾埋辣油一起食几唔错丫。而香酥鸡热辣辣仲好脆口,唔会话炸得好干~是好吃der~~ 我真系几钟意呢杯乌金状元奶茶,入口除咗铁观音奶茶底嘅和之外仲有仙草嘅味道,唔系平时啜到仙草的味道,而系呢个仙草味已经同茶底混合左,再嗓啜埋细粒珍珠,个口感真系好正啊~推介der~而香蕉脆脆朱古力奶茶,朱古力味好浓但不会甜到只净下糖水的感觉。入口系饮到香蕉碎块嘅口感,加埋面头嘅cream搅匀会更细滑啊。实在太挂住台湾的味道啦~虽然价钱冇系台湾消费嘅便宜,但整体系好吃同好饮嘅😝

2020-10-01