餐厅: Poke Go (大南街)
资讯:

2021-10-06 181 浏览
最近见到好多朋友都食Poke bowl,见到佢哋食大大碗又咁colorful我都好想试下。poke 呢个字亦都系切粒嘅意思。呢类碗饭主打都系既好食、健康又饱肚,比较低脂同有营养。朋友话呢到味道唔错就介绍左我黎试下呢间开左冇耐嘅餐厅食。呢到装修行清新森林风,全部墙都有画系上面,环境几舒服,坐位都够阔。除左有几款舖头拼好左嘅配搭,仲可以自选,想食咩就食咩。不过我懒所以就拣左餐厅嘅配搭。☘️NALU 🐙$98入面有八爪鱼、寿司饭、樱桃蕃茄、和式青葱、甜粟米、皇帝蟹棒、辛味蛋黄酱、芝麻、辣椒碎。食落都几辣🌶,睇相可以见到几多辣椒粉。唔食得辣可以叫佢走辣椒粉。个人推荐要叫皇帝蟹棒,因为令到成个饭更鲜味😋甜甜辣辣,同埋材料够新鲜☘️ONO 🐟$98三文鱼都几新鲜,系有少少筋位🤏🏻,饭嘅比例大约占成碗嘅10%,𩠌够多,大碗,虽然蔬菜比例较多,但份量绝对够饱,女仔差啲食唔晒。酱汁就系果仁酱🍀红火龙果汁🍹$38一睇到餐牌就决定要拣呢个🤣清理肠胃一流。饮落系好原汁原味,完全系将火龙果直接打成汁,冇特别加糖,唔会有假味,真材实料。上面仲有块红火龙果干做装饰,非常脆,不错👍🏻

☘️NALU 🐙$98

NALU