2024-10-17
2024年9月11日 星期三今晚同老婆尝试咗呢一间红磡小店,位置喺崇洁街里面,虽然唔太显眼,但系一去到都即刻见到店舖入到去坐低发现餐厅主打系海鲜,可以预订海鲜盘,就咁睇相片都觉得几震撼,期待下次可以同多啲人一齐嚟试下餐厅都有提供一般中餐食,而且更有人气菜式蒸肉饼,简直中晒我既心水,价钱都几贴地,可能主要系做街坊生意,于是我哋就点左几个小菜同肉饼试下一点完餐店员就即刻送上中汤,系花生鸡脚汤,一揾就揾到成只鸡脚,够晒足料,而且鸡脚煮到好腍,证明个汤应该煮左好多个钟,好够味又唔会太咸之后有马蹄土鱿蒸肉饼,一黎到已经闻到好香既土鱿味,肉饼里面肥瘦猪肉既比例一半半,食落去好香口,送饭食直头系一流,加上马蹄又再增加口感,所以好快我哋就清晒成碟跟住有招牌碌鹅,果然系餐厅招牌菜,整得好入味又够腍,脂肪唔算太多,个汁又唔会太咸,同鹅肉好夹,加上唔算太多骨,食落去啖啖肉呢个系酱香炆大鹅,同碌鹅又有另一种风味,炆到啲肉好腍又够惹味,份量足够两个人食最后仲有椒盐鲜鱿,冇谂过成碟嘅份量都几多,每条鱿鱼都好大,炸浆唔算太厚,咬落去外皮松脆,里面嘅鱿鱼几烟靭,屋企完全整唔到呢一个质素,真系得餐厅先食到期待下一次嚟可
期待下一次嚟可以尝试吓餐厅嘅海鲜拼盘!!