2024-09-01
呢间拉面店门面真系好低调,门口餐牌都只系得文字,但拉面汤底同配料质素真系出奇地高🤩 一入门口已经闻到好香鱼汤味道!本人一星期内已经2刷咗😂💪🏻 终极之广岛牡蛎浓汤拉面 ($138)广岛蚝拉面嘅汤底都系用浓蚝汤去配搭,汤底超正!汤底嘅蚝味非常浓郁突出,有少少creamy嘅感觉,而且好鲜甜🤤 饮完都唔会觉得口干,可以饮晒成碗汤!而且配料质素同份量都出色,广岛蚝有大有细,差唔多成7-8只,大只蚝味突出😋,口感好滑!而且亦有4块慢煮叉烧,叉烧肉质好淋😝 另外,仲有只入味溏心蛋。💪🏻 极之真鲷鱼白汤拉面 ($98)鲷鱼拉面同样出色,鱼白汤同样鲜甜,鱼味够鲜🤤,亦食到少少姜嘅辣味!鲷鱼片都滑,仲有3块炸鱼皮!而且拉面嘅价钱都性价比好高,价钱同坊间相约,但汤底质素同份量都比坊间高好多!我自己再加咗$10几蚊加多2块叉烧😂最后朋友嘅评价系拉面汤底同配料可媲美「座银」😂 但如果面质可以更弹牙就完美😂💪🏻 唐扬炸鸡 ($29)炸鸡就同平时差不多,都炸得微脆。味道:10/10 (隔几日2刷已经证明好食🤤)性价比:9/10 食住瘦指数:💪🏻💪🏻💪🏻/5
💪🏻 终极之广岛牡蛎浓汤拉面 ($138)
💪🏻 极之真鲷鱼白汤拉面 ($98)
💪🏻 唐扬炸鸡 ($29)
炸鸡就同平时差不多,都炸得微脆。
味道:10/10 (隔几日2刷已经证明好食🤤)
性价比:9/10
食住瘦指数:💪🏻💪🏻💪🏻/5