2020-12-19 944 浏览
经过呢间咖啡店门口,就被佢既咖啡香气吸引住,点解可以咁香架,忍唔住入左去探究下店舖虽小,但来头一d都唔小,原来咖啡店既咖啡师除左获得香港咖啡奖项外,仲获得World Cup Tasters Championship 2017既第一名,真系好犀利呀!店舖主要卖咖啡,甜点同轻食为主Orangicano呢度既signature mocktail, 用左新鲜橙汁,espresso & 蜜糖调制杯咖啡既分层已经好靓,橙汁既酸,蜜糖既甜,咖啡既苦,味道系有d似espresso tonic,当然新鲜既橙汁系带起左成杯咖啡进入另一层次既主角,成杯都好清新,好特别Cappuccino睇到个拉花就知杯cappuccino 好滑,饮第一啖个奶泡真系好绵滑,奶同咖啡味亦都平衡得岩岩好Drunken Apple Crumble Pie店员会预热返个苹果批先上枱,成个pie好松化,pie面d crumble & nuts好脆口,入面有粒粒苹果肉,仲有好香既肉桂味,因为都几大个,share黎食就最岩一间小店原来真系内有干坤,全靠佢既咖啡香气,我先会发现到呢间高质咖啡店