2023-01-15
想去间浪漫高质又低调嘅西餐厅,呢间主打意大利菜嘅餐厅就唔可以错过~餐厅分室内同室外,天气有啲冻就拣咗室内,仲安排咗sofa位!感觉好chill~最岩放工同朋友嚟happy hour!先叫咗 Fresh Oysters,一盘6只,只只都好肥美juicy! 同朋友边食边摸住酒杯底真系好正!讲到酒当然要叫杯Gusto Fizz,好岩女仔饮!单睇外表已经好靓,有玫瑰花瓣做装饰,入口带甜甜地荔枝味,再慢慢渗出酒香!另一杯就叫咗1664,都几大杯嫁~所以叫咗Chicken Tulip,配啤酒真系一流!炸到香脆而唔油腻!见差唔多台台都有食😋主食叫咗个vongole linguine,蚬嘅份量都几多,用扁身意粉挂汁力强!味道唔太浓,反而突出蚬嘅鲜甜!另一主食Suckling Pig Roll,推荐!外层香脆内层嫩滑,口感丰富,肉汁丰盈~2 个人食刚好!整体:餐厅嘅气氛好chill,加上Happy hour算抵饮!好岩用朋友放工嚟放松!Gusto - Taste Italian🐻尖沙咀么地道61号冠华中心地下3A, 5及6号舖
Gusto - Taste Italian🐻
尖沙咀么地道61号冠华中心地下3A, 5及6号舖