2022-08-07
金记冰室系我近排成日帮衬嘅食肆,钟意佢食物款式选择多又有新鲜出炉面包🥯,啱晒我呢啲有选择困难症嘅人😂😂,元朗广场分店第一次帮衬感觉唔错,怀旧装修主题干净整洁枱与枱之间有足够行人通道唔会感觉局促,全店设卡位坐人多,10人都冇问题都有几张大圆枱,冰室用上QR code自助下单包保唔漏单,今日胃口好两个人叫咗好多嘢食!铁板西冷牛扒$104(配薯菜罗宋汤)加$14红豆冰铁板上热辣热我叫了黑椒多汁,牛扒七成熟好正好淋无筋,牛扒腌得好香,罗宋汤都唔错啊好多材料味道够酸😬,系我钟意嘅味道好满足,杯红豆冰都好好饮豆多(豆起沙)奶香😋金牌干炒牛河$65店员介绍㗎话一定要嗌呢个试吓,金牌干炒牛河又系我最钟意其中一个菜式,香喷喷有镬气河粉炒得干身配料有芽菜韭黄葱牛肉都有10片,分量十足👍🏻唔会寒寒酸酸鲜茄龙汁焗厚切猪扒饭$66我叫了多汁😂,自助下单有呢个好处佢可以俾你选择多汁少汁Yeah, 无汁不欢嘅我梗系要多汁啦,多芝士猪扒厚度有三个$5银咁高,唔怪之得叫厚切,猪扒好大块味道不会太咸,主要靠蕃茄汁伴饭,我觉得个汁系罗宋汤味道😄😄法兰西多士$31因为我钟意食糖浆又想有牛油嘅味道所以我叫咗一个西多士最后做甜品
铁板西冷牛扒$104(配薯菜罗宋汤)
加$14红豆冰
金牌干炒牛河$65
鲜茄龙汁焗厚切猪扒饭$66
法兰西多士$31
因为我钟意食糖浆又想有牛油嘅味道所以我叫咗一个西多士最后做甜品,大大件西多炸得吾错,两块面包中间搽咗一层厚花生酱好正呀,上面𠮶块牛油仲要系好冰好正会即刻用溶晒,咁小地方已经睇得出店家用心做😀
最后两个人都系食咗$280抵食食得开心,我会回头再支持的冰室,继续努力用心做!