2021-12-31 38 浏览
晚饭小菜,最紧要又抵食,又好食又好坐,咁一定系最好。与两丁友吹下水,又一日。 黄金鲜鱿+咸香鸡,其实系一份晚饭孖宝$218 先讲讲鲜鱿,见到其他枱都有叫就知道一定冇叫错了。咸蛋黄个味道好重好香,但又唔会话过多。而且新鲜炸起,个皮好脆,但炸粉又唔会太多,香到令人难以抗拒,虽然日日都同自己讲要减肥,但太好食,好难忍口。 咸香鸡咸香鸡,我觉得其中一样好重要既,系佢完全唔油,不会用好多既调味料,只系带咸香味。简简单单,最食得到鸡既鲜味,仲有一样好重要,平日街边既鸡,好多时有血水,带点点红,而今次系全熟,但又保持到鸡既滑度,肉质一样滑。 豉椒炒蛏子有得选择是不是加米粉底,加米粉底就加$15,米粉底本身只是以系加普通米粉,原来有惊喜,系4件炸过既米粉饼。可以整件拎得起,沾上豉椒汁食,有薄饼的感觉,但换成米粉饼,个面仲有一点点脆,十分特别。蛏子一共4只,都几大只,鲜味,加上豉椒味香。 当然,都有叫一份老火汤架,毕竟天气冻,饮过靓汤暖笠笠一张单满$400,仲送蒜蓉焗生蚝生蚝蒜蓉味好重,一上黎既时侯仲系热辣辣,入口个感觉都好唔错。
晚饭小菜,最紧要又抵食,又好食
又好坐,咁一定系最好。
与两丁友吹下水,又一日。

黄金鲜鱿+咸香鸡,其实系一份晚饭孖宝$218

先讲讲

豉椒炒蛏子
有得选择是不是加米粉底,
豉椒炒蛏子

当然,都有叫一份老火汤架,
毕竟天气冻,饮过靓汤暖笠笠

一张单满$400,仲送
蒜蓉焗生蚝
生蚝蒜蓉味好重,一上黎既时侯仲系热辣辣,
入口个感觉都好唔错。