2020-06-08
ALO ALO Vietnamese's Cafe呢间位于上环一带既楼上越南餐厅。由越南人家庭式打理,所以餐厅布置得偏住家风,但都非常精致,而且座位宽阔坐得舒服,一入去就见到一片花墙,几靓介绍返食物先牛坑腩鸡丝河粉$88牛坑腩份量都几多吓,而且肉筋部分分明,但牛味唔系太浓。汤底的确偏淡,后来见到menu 底部写著所以食物都系无添加味精,有呢份坚持的确值得欣赏但都希望可以keep返个味道,唔好失左平衡。香蒜鸡翼扎肉汤檬$68鸡翼新鲜炸出,但蒜唔系几出,但整体是炸得好食既。扎肉食到一粒粒的黑椒粒,唔错既配对。小食拼盘$78有鸡翼、春卷、香炸假蒌叶肉卷,春卷食落有点像酒楼的腐皮卷,炸完之后食落更加脆,值得一赞既系即使放多一阵依然保持到脆脆的口感,但食唔到太多旧,因为食两旧就真系饱晒而且有些小腻滴滴咖啡$22呢个系越式滴滴咖啡☕底部放有炼奶🥛不是我叫的而且之前未饮过,饮左小小味道都过得去柠檬水(跟餐)提多句:用餐体验系最正的,餐厅有搓手液提供店员服务态度超级好而且好nice,不愧是自家经营才有的风气上环永乐街1-3号世瑛大厦13楼1301室
介绍返食物先
牛坑腩鸡丝河粉$88