最近天气冻冰冰,最岩就系饮番碗热烘烘既肉骨茶补补身!系港铁香港站 C 出口, 步行约9分钟, 经过中环街市, 沿住天桥就黎到呢间别具特色既小餐馆!都市人想追求健康,呢间小店主打所有野食都唔落糖或味精,用蔬菜天然既甜味调味!依家仲做紧优惠,$476就有齐前菜、主食、汤同两杯野饮!! 非常抵食!日本三得利黑啤鸡翼味道甜甜地但又唔会好浓味,煮得非常之腍,几好味!咖喱喇沙汤面喇沙可以简唔同配料,包括鱻鱼三宝,鸡丝扎肉 ,惹味肥牛堆 或者珍宝大蚬拼海虾!天气咁冻,我就简左肥牛啦!火热砂煲香浓肉骨茶呢个肉骨茶嘅排骨系用咗猪软骨!入面有好香浓嘅药材味,而且用上咗几种唔同嘅菇类嚟代替味精或者糖,主要靠蔬菜嘅甜味!肉骨茶入面嘅原粒蒜头,系黑蒜头,可以食埋!店主对健康嘅执着,除咗体现喺食物上,连饮品都会为客人嘅健康着想!原来想食得健康,除咗自己喺屋企煮嘢食之外,喺中环闹市都揾到可以食得健康嘅餐厅!桔仔话梅梳打话梅系剪碎咗放入梳打上面,一边饮一边可以食埋粒粒话梅药哦!而且用咗薄荷叶做调味,会多咗一份清新嘅感觉!苹果醋椰果特饮苹果醋系用有机嘅苹果醋,而且冇落糖,所以会比较重苹果醋嘅酸味!原来苹果醋同椰果都非常

日本三得利黑啤鸡翼
味道甜甜地但又唔会好浓味,煮得非常之腍,几好味!

桔仔话梅梳打

苹果醋椰果特饮
苹果醋系用有机嘅苹果醋,而且冇落糖,所以会比较重苹果醋嘅酸味!原来苹果醋同椰果都非常夹!一定要用粗饮管一边饮苹果醋一边食埋椰果肉!

除咗呢两款饮品之外,仲可以拣罗汉果茶、薏米水、姜茶同柚子伯爵茶啊!每一款都好特别!
肉骨茶材料包

由于肉骨茶实在太好味,想将呢份美味带返屋企同屋企人分享!原来小店仲有做材料包可以拣肉骨茶同喇沙!咁就随时随地都可以饮到美味嘅肉骨茶啦!
肉骨茶材料包
  • 火热马拉砂煲肉骨茶