2024-12-24
🎀佐敦。内地拥逾50分店 满座镬气正宗湖南湘菜🔥🎀🪄店名* #回家湘🔮地址* 佐敦吴松街149-151号龙汇商业大厦地舖🔮🗾分店地区🗾 西环,佐敦💰价钱$543 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同区推介👉地区搜寻🔍🗾#pickyme_佐敦剩系食呢一类👉食物类型搜寻🔍🍜#pickyme_中菜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐厅环境🎵呢排个个都翻大陆 但好似我呢啲比较小时间翻又想食下中国特色菜 呢间就系其中一个好选择拉!呢一间系内地拥有超过50间分店 我地晚饭来访都爆晒场要等位 睇得出好受环境 餐厅装修主打平凡 空间都几宽敞 可以坐到好多台客人 可以选择扫码点单或者纸点单都OK~🍽️食物质素🍽️餐厅食物以住家味道为主打 供应新鲜现炒地道湘菜 不会采用预制菜 见到成张餐牌都有好多款式种类选择 够晒地道 好多仲有图片可以睇 就算好似我甘唔食得辣 有啲菜式都可以走辣~而家餐厅推出新暖冬晚市套餐🆕分别有2人套餐$298 及 4人套餐$568 可以自选羊腩煲或辣鸡煲 包饮品 料足肉嫩👍👀评分💖💖💖💖💖🪄鲜炒黄牛肉$148呢款系湘菜代表之菜式 有得选择辣度 我当然拣左唔辣拉🤣采用左鲁西黄牛肉
🪄店名* #回家湘
🔮地址* 佐敦吴松街149-151号龙汇商业大厦地舖🔮
🗾分店地区🗾 西环,佐敦
💰价钱$543 已加一 (2人)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐厅环境🎵
🍽️食物质素🍽️
而家餐厅推出新暖冬晚市套餐🆕
🪄鲜炒黄牛肉$148
呢款系湘菜代表之菜式 有得选择辣度 我当然拣左唔辣拉🤣采用左鲁西黄牛肉 牛肉质感相当滑嫩 本身个人麻麻地酸菜 但佢甘样炒完超好送饭!令到酸菜无甘酸味 反而提升牛肉鲜味👍仲会用烘炉暖住 而家冬天食都唔怕冻晒
🪄干锅鲜炒肥肠$138
终于揾到人同我一齐食肥肠 中意内脏一定唔可以错过 叫左Bb辣挑战下 我觉得可以接受 真心好好食 肥肠够晒肥嫩有不失咬口 炒到十分香 酱汁好入味
🪄黄金小酥肉$88
唔食辣既其中一道湘菜 又系100分推介 唔好睇佢平平凡凡 但都好出色 佢系即炸即上 好热辣辣 外皮薄身 酥肉即使炸后都仲保持脆嫩 唔会变干身 份量都几多 沾上酸甜酱汁更开胃😍
👀评分💖💖💖💖
🪄手撕酱板鸭$88
叫之前无睇太多资料 原来呢款菜式系经三十多种中药浸泡而成 再加十多种香料 经过风干烤制等15道工序 重点系佢集香辣甘麻咸酥 所以我地完全食唔到😂😂因为太辣拉🔥如果想挑战可以一试!最后我地打包左比食辣既朋友 唔好浪费😆
白饭$12 茶位$8/1
(5个💖为最高)
✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整体评级⚜️